Lastflak med Ekogas logo

Ekogas mot plusresultat 2023

Fler biogaskunder, färre störningar och stabilare produktion. Nu går regionens biogasanläggning mot ett glädjande plusresultat för 2023.

2019 visade Ekogas ett minusresultat på 18,2 miljoner. Sedan dess har det funnits en tydlig trend mot ett positivt resultat. På Ekogas har man under den här tiden arbetat hårt för att nå ett läge där utbud, produktion och efterfrågan är i harmoni. Helt enligt plan och något som inte heller är helt unikt vid uppstarten av en biogasanläggning. Kunderna har blivit fler, störningarna har blivit allt färre och produktionen har blivit stabilare. Nu, fyra år senare, visar prognosen att Ekogas går mot ett glädjande plusresultat på 3,5 miljoner.

Att vi nu kan visa på ett positivt ekonomiskt resultat för Ekogas är oerhört glädjande, det är på många sätt utmanande att driva biogasverksamhet, en bransch där förutsättningarna löpande förändras kraftigt. Idag har vi en verksamhet, som varje dag levererar bästa möjliga miljönytta för Gävleborna när matavfall blir biogas till våra bussar, och som också ger ett ekonomiskt gott resultat. Att både ekonomin och produktionen nu kraftigt förbättras kommer inte av sig självt utan av ett gediget arbete hos alla medarbetare i bolaget där även styrelsen varit engagerad”, berättar Therése Metz, ordförande i Ekogas styrelse.

Jag är väldigt tacksam över att ha medarbetare som visar ett stort engagemang med fokus på att utveckla lönsamheten i företaget och bryta igenom nollstrecket”, säger Jürgen Lorenz VD på Ekogas.

Den här sidan använder cookies för att säkra att du får den bäst upplevelsen.