Jürgen och Henrik står bredvid varandra utomhus.

Jürgen Lorenz lämnar över rollen som VD till Henrik Wahlman.

Gästrike Ekogas kan nu presentera Henrik Wahlman som ny VD för Gästrike Ekogas från 1 februari i samband med att Jürgen Lorenz går i pension.

I december 2023 var det med stor glädje Gästrike Ekogas för första gången någonsin kunde presentera positiva siffror. Extra roliga siffror för Jürgen Lorenz som under hösten meddelat styrelsen att han avser gå i pension efter årsskiftet. Han har under sin tid på Ekogas bidragit med ett stort engagemang och framgångsrikt drivit arbetet framåt för att nå ett läge där utbud, produktion och efterfrågan är i harmoni.

Jag vill tacka Jürgen för hans värdefulla arbete. Han har bidragit till verksamhetens utveckling på ett fantastiskt sätt med ett stabilt och tryggt ledarskap. Det har lett till en välmående organisation och helt avgörande förbättringar som gör att vi år 2023 kunde leverera vårt första positiva resultat någonsin”, säger Therese Metz, ordförande Gästrike Ekogas

Jag har haft förmånen att få arbeta med mycket kompetenta medarbetare med stark drivkraft att vilja lyckas och tillsammans har vi satt allt på plats på ett bra sätt. Det blir bra att lämna över nu när vi tagit Ekogas till ett nytt läge. Det var inte lätt i början, men vi har gjort vårt bästa resultat någonsin och det känns väldigt roligt. Nu säkrar vi kontinuiteten framåt med Henrik som tar över. Själv ska jag gå i pension och ägna mig åt mina styrelseuppdrag och övriga fritidsintressen ”, säger Jürgen Lorenz.

Styrelsen kan nu presentera Henrik Wahlman som ny VD för Gästrike Ekogas från 1 februari 2024. Med mångårig erfarenhet som både chef och VD på Mekonomen i Gävle valde han sedan att skola om sig inom miljöteknik. Han kommer närmast från rollen som verksamhetsutvecklare på Gästrike återvinnare och som miljö- och kvalitetsansvarig på Gästrike Ekogas där han även suttit med i ledningsgruppen. Sedan december 2023 har Henrik arbetat parallellt med Jürgen för att få en så bra överlämning som möjligt.

”Henrik finns redan idag nära arbetsgruppen och har en rad kompetenser som kommer Ekogas till godo, inte minst hans gedigna kunskap kring kvalité och ständiga förbättringar. Han har ett stort engagemang för strategiska miljöfrågor och är dessutom väldigt omtyckt av sina kollegor redan idag”, säger Therese Metz, ordförande för Gästrike Ekogas.

Att axla den här rollen är otroligt spännande och att ta det här klivet känns väldigt naturligt. Jag trivs otroligt bra i organisationen och ser fram emot att bygga vidare på det arbete som redan gjorts. Vi har en bra grund att stå på och jag ser stor potential i hur vi kan förfina och utveckla våra produkter vidare för att möta marknadens behov och önskemål. Det innebär att vi behöver säkerställa vår leverans av basutbudet till de som behöver den samtidigt som vi tittar vidare på hur vi kan förädla biprodukterna från biogasproduktionen”, säger Henrik Wahlman

Den här sidan använder cookies för att säkra att du får den bäst upplevelsen.